Kade langs Slotergat

Het Slotergat is de vaarverbinding tussen het Slotermeer en Sloten en daarmee ook de verbinding tussen Lemmer en de rest van het Friese merengebied. Aan de zuidwest zijde kunt u uw boot aanmeren voor een overnachting. Deze kade is in beheer van het recreatiepark. Langs de kade loopt een groot grasveld waar tenten mogen staan i.c.m. een ligplaats. Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van de faciliteiten van het recreatiepark. Dus of het nu gaat om de sanitaire voorzieningen, een fijne maaltijd in de Bistro, het uitgebreide milieuterrein of de wasserette, het is allemaal op loopafstand van uw ligplaats. Voor een overnachting kunt u zich melden in de receptie van De Jerden. Verdeelt over de kade zijn er stroompunten te vinden, bij het hoofdgebouw en nabij Sloten zijn watertappunten. Over de gehele kade kunt u gebruik maken van betaalde wifi. Tickets zijn verkrijgbaar in de receptie.

Voor de passantenplekken kan niet gereserveerd worden tenzij u een plek wenst terwijl vrienden of familie op de camping staan. Dit kan dan aangegeven worden bij de reservering van de kampeerplaats.

Er zijn ook diverse vaste ligplaatsen voor onze gasten van de camping maar u kunt ook een plek huren voor enkele weken terwijl u met de caravan, tent of camper verblijft op het kampeerterrein van De Jerden.

Varend erfgoed

Tegen het stadje Sloten aan liggen veertien grote boxen die speciaal gereserveerd zijn voor varend erfgoed. Veelal liggen er skûtsjes maar dat kunnen ook andere schepen zijn zoals bijvoorbeeld Lemster aken of andere platbodems. De diepgang op deze plekken is minimaal. Deze plekken kunnen jaarrond gebruikt worden en hebben vaste huurders. Mocht u belangstelling hebben voor een ligplaats bij Sloten in deze boxen kunt u contact opnemen met de receptie van De Jerden.

Vissen

De kade van het Slotergat is ook geliefd viswater, hier kunt u volop gebruik van maken mits u niet de gasten hindert die willen aanmeren.

Bistro Boergondiër

Wilt u tijdens uw vaartocht even aanmeren om te lunchen of een ijsje te halen in de Bistro dan is dat uiteraard toegestaan. U bent dan geen liggeld verschuldigd. De plekken bij het hoofdgebouw van De Jerden zijn hiervoor speciaal bedoelt en worden veelal vrij gehouden voor bezoekers aan de Bistro.

Elfstedentocht

Voor alle rijders, fietsers en vaarders van de Elfstedentocht is de kade langs  De Jerden een bekende pleisterplaats. Tijdens de tocht op de schaats komen de rijders hier tweemaal langs. Vanuit IJlst door Woudsend over het Slotermeer langs de noordoost zijde van het Slotergat naar Sloten en daarna terug langs de zuidwest zijde om koers te zetten richting de beroemde Luts om zo naar Stavoren te gaan.