Omgeving

Ons recreatiepark ligt net buiten het vestingstadje Sloten, aan het vaarwater “Het Slotergat”. Van hieruit vaart u vanaf onze kade direct het Slotermeer op en kunt u doorvaren naar Balk, Woudsend of Lemmer. Komt u met uw camper of caravan bij ons kamperen, vergeet dan vooral niet uw fiets mee te nemen. U kunt hier heerlijk fietsen door de bossen en naar nabijgelegen dorpjes. Het fietspaden netwerk is goed voorzien van fietsknooppunten en de vele fietspaden zijn prachtig.  

Elfstedenstad sloten

Sloten is het kleinste stadje van de Friese Elf steden. Het is voornamelijk bekend om het kanon aan de rondweg en Korenmolen De Kaai. Doordat het stadje zelf autoluw is, kun je er heerlijk rondslenteren door de kleine straatjes en langs het water dwars door de stad. De gezellige terrasjes bieden een heerlijk plekje om naar de bootjes, kano’s en kajaks te kijken. Ook is het museum van Sloten een bezoekje waard. 

Kunst, cultuur en musea

In het centrum van Sloten, naast de kerk, staat het Museum Stedhûs Sleat. De naam zegt het al; dit was vroeger het stadhuis van Sloten. Tegenwoordig is het echt een betoverend museum: ervaar de rijke geschiedenis van de stad en beleef de magische wereld van de toverlantaarns.

Bossen van Gaasterland

Op fietsafstand van Sloten komt u in het bosrijke gebied van Gaasterland. De bossen rondom Oudemirdum zijn uitgestrekt en lopen naadloos in elkaar over. Vanuit Balk kunt u naar Harich of Ruigahuizen rijden. Het stuk rondom de ‘Bremer Wildernis’ is prachtig en van daaruit kunt u via de Nijemirdumer Heide verder naar het natuurgebied De Wyldemerk met het libellen reservaat. Ook mag u de kliffen niet vergeten te bezoeken, er zijn er drie; het Oudemirdumer Klif, het Mirnser Klif en het Roode Klif. Stuk voor stuk uniek!